U VELIKIM KUPCIMA ORGANIZOVANA RADIONICA „UKLJUČI SE I UNAPREDI LOKALNU ZAJEDNICU“

V.Vujičić 15-06-2021

U sali Doma kulture u Velikim Kupcima, Savet za rodnu ravnopravnost organizovao je radionicu „Uključi se i unapredi lokalnu zajednicu“. Projekat je odobren od strane organizacije Swiss PRO i podrazumeva unapređenje položaja žena u lokalnoj zajednici kao i aktivno učešće u Savetima mesnih zajednica.

– Cilj projekta je da povećamo broj žena i muškaraca koji će se aktivno uključiti u rešavanje problema svojih mesnih zajednica, poboljšanje ekonomskog i socijalnog položaja žena u ostvarivanju rodne ravnopravnosti. Na obukama je prisutan veliki broj žena, ali bih dodala da je prisutan i veliki broj muškaraca. Plan nam je da do kraja juna obiđemo sve 54 mesne zajednice na teritoriji grada Kruševca, a zatim sledi druga faza projekta koja ima za cilj ekonomsko osnaživanje – kaže predsednica Saveta Anka Lisinac Mitrović.

Druga faza se odnosi na obuke za pisanje predloga, poslovnih planova, kao i obuke vezane za pravne aspekte poslovanja. Po završenoj obuci svi polaznici će dobiti sertifikate koji su priznati od Ministarstva privrede, Fonda za razvoj, Razvojne agencije i Nacionalne službe za zapošljavanje.

– Sve zainteresovane osobe se mogu i dalje prijaviti za obuke popunjavanjem formulara koji mogu preuzeti u svojim mesnim zajednicama, ali i na sajtu Grada Kruševca. Važno je da znate da u projektu mogu učestvovati sve osobe starije od 18 godina – dodaje Lisinac Mitrović.

Inače partener na projektu je Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar