NAGRAĐENI NAJBOLJI RADOVI LITERALNOG KONKURSA CENTRA ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE

Irena Milosavljević 15-06-2021

U Centru za stručno usavršavanje upriličena je dodela nagrada učenicima za najbolji rad na literalnom konkursu koji je organizovan povodom obeležavanja 650 godina od osnivanja grada Kruševca.

- Literalni konkurs za učenike osnovnih škola raspisali su podružnica Društva za srpski jezik i književnost i Centar za stručno usavršavanje - kaže Dušica Dobrodolac, članica društva i dodaje da je na konkurs pristiglo više od 30 radova.

- Cilj ovog konkursa je bio da se učenici malo više zainteresuju za istoriju, kulturu i tradiciju našeg grada, da se prisete onih omiljenih mesta u gradu u kojima su proveli detenjstvo - objašnjava Dobrodolac. Ona dodaje da su deci na raspolaganju bile dve teme - „Kruševac, moj grad“ i „Priča iz Lazarevog grada“.

Prvo mesto u mlaađoj kategoriji pripalo je Aleksandru Petroviću, učeniku četvrtog razreda Osnovne škole „Brana Pavlović“, dok je u kategoriji učenika od petog do osmog razreda prvo mesto pripalo Urošu Lukiću iz Osnovne škole „Knez Lazar“.

- Centar za stručno usavršavanje tokom juna meseca realizovao je niz aktivnosti povodom obeležavanja jubileja grada Kruševca - kaže direktor ove ustanove Nikola Džugurdić i najavljuje za petak predavanje na temu Istorija obrazovanja u Kruševcu.




Ukupno komentara 0

Ostavite komentar